Tavaszi zöldségek és gyümölcsök
Olvasási idő: 3 perc
Melyek is a tavaszi zöldségek és gyümölcsök?
Az alábbi zöldségek tavasszal teremnek és könnyen beszerezhetők a zöldségárusnál vagy a piacon:
- Articsóka
- Brokkoli
- Burgonya
- Cékla
- Édeskömény
- Fejes saláta
- Karalábé
- Medvehagyma
- Paradicsom
- Póréhagyma
- Retek
- Sárgarépa
- Spárga
- Spenót
- Újhagyma
- Vizitorma
- Zöldborsó
Legelőször március elején a retekkel találkozhatunk a piacokon, majd a spenóttal és március végén a medvehagymával. A többi tavaszi zöldségre „sajnos” várni kell áprilisig.
Tavaszi gyümölcsök
Az igazi tavaszi gyümölcsök sajnos „csak” a tavasz végén, nyár elején érnek be. Ilyen az eper, a cseresznye, a málna és a sárgabarack is. Ezekből remek gyümölcssalátákat vagy süteményeket készíthetünk, de persze nyersen a legegészségesebbek.
Húsok
Télen több energiát viszünk be a szervezetünkbe, hiszen az időjárás miatt ez a természetes igényünk. Tavasszal azonban érdemes visszább szorítani a hús termékek fogyasztását. Bármennyire is csábítónak tűnik egy jó házikolbász érdemes a zsírosabb húsokat soványabbra cserélni, soványabb húsok a csirke- vagy pulykamell és a hal. A húsokat érdemes grillezni vagy párolni, köretnek válasszunk friss zöldségekből készült salátát.
Jó étvágyat kívánunk!
Hogyan tovább?
Olvasnál még a témában? Olvasd el korábbi blog bejegyzéseinket a témában!
- A folyadékbevitel fontossága edzés előtt, alatt és után
- Dinnyehéjban kínált nyári limonádé - RECEPTTEL!
- Milyen talpbetétet használj az őszi túrákhoz?
- Nyári edzés: Mindig hidratálj!
CIKK AJÁNLÓ: