Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Olvasd el az adatvédelmi szabályzatunkat, hogy erről többet megtudj, ennek segítségével bármikor megváltoztathatod a beállításaid. Az engedélyeddel mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. Felhívjuk továbbá a figyelmedet, hogy ez a webhely 1 vagy több Google szolgáltatást használ, továbbá információkat gyűjthet és tárolhat, beleértve többek között a Te látogatásodra vagy használati szokásaidra vonatkozó információkat. Az alábbi, a Google részére adott hozzájárulást tartalmazó szakaszban, a megfelelő lehetőségre kattintva megadhatod vagy megtagadhatod a hozzájárulást ahhoz, hogy a Google és annak harmadik féltől származó címkéi felhasználják az adataidat az alábbiakban megadott célokra.

A weboldalon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.

Termékek Menü

Tavaszi zöldségek és gyümölcsök

Tavaszi zöldségek és gyümölcsök Mindannyian tudjuk, hogy a tudatos és egészséges táplálkozást nagyon nehéz télen betartani. A meleg szobában ülve sokkal jobban kívánjuk meg az édességeket, mint nyáron 30 fokban. A tavasz közeledtével, azonban könnyebb dolgunk van, hiszen a friss zöldségek, gyümölcsök beszerzése is sokkal könnyebb és szervezetünk is jobban kívánja ezeket. 

Olvasási idő: 3 perc

Melyek is a tavaszi zöldségek és gyümölcsök?

Az alábbi zöldségek tavasszal teremnek és könnyen beszerezhetők a zöldségárusnál vagy a piacon:

  • Articsóka 
  • Brokkoli
  • Burgonya 
  • Cékla 
  • Édeskömény 
  • Fejes saláta 
  • Karalábé 
  • Medvehagyma 
  • Paradicsom 
  • Póréhagyma 
  • Retek 
  • Sárgarépa 
  • Spárga 
  • Spenót 
  • Újhagyma 
  • Vizitorma 
  • Zöldborsó 
A retek hatékonyan támogatja a máj méregtelenítő munkáját


Legelőször március elején a retekkel találkozhatunk a piacokon, majd a spenóttal és március végén a medvehagymával. A többi tavaszi zöldségre „sajnos” várni kell áprilisig. 

A medvehagyma komoly kultusszal rendelkezik gasztro körökben, hiszen rendkívül széles körben használható
 

Tavaszi gyümölcsök

Az igazi tavaszi gyümölcsök sajnos „csak” a tavasz végén, nyár elején érnek be. Ilyen az eper, a cseresznye, a málna és a sárgabarack is. Ezekből remek gyümölcssalátákat vagy süteményeket készíthetünk, de persze nyersen a legegészségesebbek.

Húsok

Télen több energiát viszünk be a szervezetünkbe, hiszen az időjárás miatt ez a természetes igényünk. Tavasszal azonban érdemes visszább szorítani a hús termékek fogyasztását. Bármennyire is csábítónak tűnik egy jó házikolbász érdemes a zsírosabb húsokat soványabbra cserélni, soványabb húsok a csirke- vagy pulykamell és a hal. A húsokat érdemes grillezni vagy párolni, köretnek válasszunk friss zöldségekből készült salátát.

Jó étvágyat kívánunk!

Hogyan tovább?

Olvasnál még a témában? Olvasd el korábbi blog bejegyzéseinket a témában!

CIKK AJÁNLÓ:

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: egészség

Keresés