Keresés

Bankkártyás fizetés

100% kényelem.
Webáruházunkba a CIB Bank biztonságos bankkártyás fizetése került beépítésre.

GYORS KERESÉS

Thera-Band
erősítő gumiszalag
dinamikus ülőpárna
fitness labda
gimnasztikai labda
vízi eszköz
pilates
tornaszőnyeg
gyógytorna eszközök
SMR henger
Trigger Point
BioTechUSA
gumikötél
Equa kulacs
66fit
Masszírozó eszközök
Kineziológiai tape
golfkönyök
teniszkönyök
kineziológiai tapasz
Masszázs henger
Erősítő gumikötél
CLX Consecutive Loops
TheraBand
Biofreeze
TheraPearl
Vérnyomásmérő
drRiedl
Kigelia Africana
Vércukor
CLX
Polar

Teniszkönyök, golfkönyök kezelése gyógyszermentesen


Az emberek általában úgy gondolják, hogy a teniszkönyök, golfkönyök, mint mozgásszervi megbetegedés, kizárólag sportolók körében alakul ki. Nevével ellentétben, azonban mindenkinél előfordulhat. Sokan nem gondolnák, de napjainkban például a gépelés az egyik leggyakoribb kiváltó oka a teniszkönyök vagy golfkönyök kialakulásának.

A teniszkönyök

A gyógytornászok körében is elég gyakori megbetegedésről van, melynek prevalenciája a normál populációban 1-2% közé tehető. A teniszkönyök patoanatómiailag egy túl használódási szindróma, ami során microtraumák jönnek létre, melyek degeneratív folyamatot hoznak létre. Az alkari extenzorok közül leginkább a ECRB (m. extensor carpi radialis brevis), de az esetek 30%-ában az EDC (m. extensor digitorum communis) is érintett lehet.

Teniszkönyök betegségről akkor beszélünk, ha az ujjak és a csukló feszítésénél, fizikai igénybevétel, erőteljes fájdalom lép fel a könyök külső, azaz hüvelykujj felőli oldalán. A fokozódó, éles fájdalmat, gyakran kíséri nyomásérzékenység, esetleg, duzzanat. Súlyos esetben már fizikai terheléstől függetlenül, éjszaka is jelentkezhetnek a tünetek és az alkarban gyengeség érzése is felléphet, mely a tárgyak leejtését okozhatja.

Okok

A tünetek egyoldalú mozgások, erős ismétlődő mozdulatok vagy túlterhelés következtében alakulnak ki. A számítógép megjelenésével gyakran találkozunk ezzel a diagnózissal. A kiváltó ok, hogy a munka során naphosszat kell gépelni illetve egyoldalúan mozgatni a számítógép egeret, de lehet a rossz magasságú szék vagy íróasztal által okozott helytelen alkar alátámasztás is. Az eredmény, az izmok eredésénél kialakuló csont- vagy ínhüvelygyulladás. Teniszezőknél a gyenge vagy túlterhelt izomzat illetve a nem megfelelő eszközhasználat tekinthető hajlamosító tényezőnek.

A golfkönyök

Kevésbé ismert a golfkönyök. Ennél a betegségnél a tünetek, a panaszok, a diagnózis felállítása megegyezik a teniszkönyök leírásával, de ez esetben a fájdalom a könyök belső, azaz a kisujj felőli oldalán jelentkezik és azokat az izmokat, inakat érinti, melyek a csuklót és az ujjakat behajlítják. Ilyenkor a könyök belső bütykének gyulladásáról van szó és a terápia lépései is azonosak.

Négy stádiumot határozunk meg a betegség lefolyásában:

1. Korai gyulladási reakció
2. Angiofibrobalsztikus degeneráció
3. Strukturális elváltozás
4. Fibrosis vagy Calcificatio

Megoldások

Kutatások alapján a konzervatív mozgásszervi terápia 90%-ban javulást hoz, így érdemes már a korai gyulladásos szakaszban gyógytornász szakemberhez fordulni. Timothy F. Tyler amerikai gyógytornász szakember nevéhez fűződik a „Tyler Twist” gyakorlat, mely TheraBand flexbar (hajlékony gumirúd) segítségével hatékonyan segít a teniszkönyökök okozta panaszok enyhítésében. A TheraBand hajlékony gumirúd 4 különböző erősségben kapható, a színek jelzik a javulás mértékét, sárgától a kékig, ahogy a TheraBand színkódolásától megszokhattuk. Így pontosan mérhető a javulás mértéke.


A TheraBand termékek megbízhatóságát az is bizonyítja, hogy a rehabilitációs szakemberek több mint 30 éve építik be a rehabilitációs folyamatokba és használják világszerte.

Ismerje meg a TheraBand hajlékony gumirudat!

2017-10-26 10:56

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Google PageRank