Keresés

Bankkártyás fizetés

100% kényelem.
Webáruházunkba a CIB Bank biztonságos bankkártyás fizetése került beépítésre.

GYORS KERESÉS

Thera-Band
erősítő gumiszalag
dinamikus ülőpárna
fitness labda
gimnasztikai labda
vízi eszköz
pilates
tornaszőnyeg
gyógytorna eszközök
SMR henger
Trigger Point
BioTechUSA
gumikötél
Equa kulacs
66fit
Masszírozó eszközök
Kineziológiai tape
golfkönyök
teniszkönyök
kineziológiai tapasz
Masszázs henger
Erősítő gumikötél
CLX Consecutive Loops
TheraBand
Biofreeze
TheraPearl
Vérnyomásmérő
drRiedl
Kigelia Africana
Vércukor
CLX
Polar

Készülj a bikini szezonra. Kezd el a mozgást még ma!


Már a nyaralások tervezgetése is meg-meg kezdődik. Ilyenkor történnek meg az első rádöbbenések, hogy hát bizony eltűnt a bikiniszezonra szánt alakunk a tél alatt, így hát itt az ideje elkezdeni tenni érte még idejében. Sokan az utolsó hónapokra, hetekre, napokra hagyják, de ők meglehetősen drasztikus megoldásokhoz kell hogy forduljanak és tudomásul kell hogy vegyék, hogy a sikerük meglehetősen kétséges és nem túl tartós.

Ahhoz, hogy a hónapok alatt ne veszítsük el a motiváltságunkat, élvezzük az általunk végzett mozgásformát és, hogy eredményesek is legyünk körültekintőnek kell lennünk mindenképpen. 

Válasszunk egy számunkra rokonszenves mozgásformát, és persze azon sport ízületvédelmi és biztonságtechnikai szabályait betartva már bele is csaphatunk a munkába, de egy dologra fontos odafigyelni mindenképp, a FOKOZATOSSÁGRA. Nem szabad a legnehezebb súllyal, a leghosszabb távval, és leggyorsabban kiviteleznünk a gyakorlatokat, hiszen nagy a sérülési és túlerőltetési rizikó, ami sérülést von maga után, ami kiesést fog követni…

Egy gyűjteménnyel készültünk, annak érdekében, hogy minél jobban és hatékonyabban tudjunk készülni a strandszezonra :)

Milyen mozgásformát válasszunk?

Amennyiben most választunk új mozgásformát, érdemes szem előtt tartanunk, hogy mi is a célunk. Hiszen teljesen más edzés szükséges a fogyáshoz, az állóképesség növeléséhez, izomerő fejlesztéséhez, ízületi stabilitás fokozására esetleg rugalmasság visszanyeréséhez.

Fontos kiemelnünk, bármilyen mozgást is választunk, a fájdalom nem megengedett velejáró, így fontos ügyelnünk az ízületeink védelmére. A fokozott mozgás mellett a porcvédelem is kiemelendő.

1.CÉL: FOGYÁS

A fogyáshoz, zsírégetéshez a hosszas, de alacsonyabb intenzitású edzésformát ajánlott választani. 

Ajánlott mozgás: pl: kocogás

===========================================================================

2.CÉL: ÁLLÓKÉPESSÉG FEJLESZTÉSE

Az állóképesség fejlesztésének érdekében végzett mozgások során alacsonyabb és magasabb intenzitású, úgy nevezett intervallum tréningek ajánlottak pulzus kontroll mellett.

Ajánlott mozgás: pl: köredzés

===========================================================================

3.CÉL: IZOMERŐ FEJLESZTÉSE

Az izomerő fejlesztés érdekében a magasabb intenzitás javasolt, kisebb ismétlés számmal, nagyobb, akár súllyal, akár elasztikus ellenállással.

Ajánlott mozgás: pl: súlyzós vagy gumiszalagos erőfejlesztés

===========================================================================

4.CÉL: ÍZÜLETEK STABILITÁSÁNAK NÖVELÉS

Az ízületek stabilitásának növelése érdekében egy alacsonyabb intenzitás ajánlott, sok statikus gyakorlattal, melyeket fokozatosan váltják fel a dinamikus gyakorlatok a fejlődés során. 

Ajánlott mozgás: pl: pilates, bodyart, jóga

===========================================================================
 
5.CÉL:  RUGALMASSÁG FOKOZÁSA

A rugalmasság fokozása kapcsán fontos kiemelni az izomzat megfelelő előkészítését és bemelegítését, hiszen a rugalmasság hőmérséklet és idő függvénye. A magasabb hőmérsékletnél könnyebben nyújtható az izomzat. Fontos itt azonban kiemelni, hogy nyújtás során a véghelyzetben való rugóztatás nem megfelelő, mivel microsérüléseket tudnak okozni.

Ajánlott mozgás: pl: bikram jóga, stretching
===========================================================================

6.CÉL: FUNKCIONÁLIS EDZÉS

Napjainkban a funkcionális szemlélet válik a legelterjedtebbé, ez azt jelenti nem választjuk szét az edzés során izomcsoportokra a gyakorlatokat, hanem mindent a normál, illetve közel a normál funkciójában erősítünk. 

A funkcionális edzések során az alap mozgásmintákat alkalmazzuk: járás, futás, ugrás, kúszás, mászás, dobás, elkapás, húzás, tolás, függés, a test tengelyei körüli forgás, egyensúlyozás, ezeket megközelítőleg 5-7 éves korunkra elsajátítjuk.

 Az edzés funkcionális edzés sporteszközökkel még hatékonyabbá tehetőek pl: Felfüggesztése trénerrel, TheraBand CLX gumiszalaggal, ProSeries fitness labdával

===========================================================================

+ NYÚJTÁS:
Egy jó kis testmozgást követően jól esik egy kis lazítás, masszázs, érdemes ennek érdekében masszőrhöz fordulni, illetve masszázs hengert beszerezni, hogy az izmaink megőrizzék rugalmasságukat és csökkentsük az izomláz mértékét. 

Következő cikkben tanácsokat gyűjtöttünk össze, és felhívjuk a figyelmet a gyakorlatok kivitelezésével kapcsolatos általános hibákra és megoldást nyújtunk rájuk.

Jó tervezgetést és edzést!

2017-04-03 11:00

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Google PageRank