Keresés

Bankkártyás fizetés

100% kényelem.
Webáruházunkba a CIB Bank biztonságos bankkártyás fizetése került beépítésre.

GYORS KERESÉS

Thera-Band
erősítő gumiszalag
dinamikus ülőpárna
fitness labda
gimnasztikai labda
vízi eszköz
pilates
tornaszőnyeg
gyógytorna eszközök
SMR henger
Trigger Point
BioTechUSA
gumikötél
Equa kulacs
66fit
Masszírozó eszközök
Kineziológiai tape
golfkönyök
teniszkönyök
kineziológiai tapasz
Masszázs henger
Erősítő gumikötél
CLX Consecutive Loops
TheraBand
Biofreeze
TheraPearl
Vérnyomásmérő
drRiedl
Kigelia Africana
Vércukor
CLX
Polar

Fokozd a teljesítményed és kerüld el a sérüléseket a Pure2Improve erősítő kerékkel


A "core izmok” kifejezés egy gyűjtőnév, amely 29 izompárt tartalmaz, és a gerinc, medence, valamint a kinetikus lánc (ízületek rendszere) stabilizálásáért felelősek.  De miért fontos ez a sportban?

Egy sportoló sikeréhez maximalizálni kell a sportteljesítményt, és minimalizálni a sérüléseket. A teljesítményt több dolog is befolyásolja, ide sorolható a sportoló adottsága, edzettsége, aktuális pszichikai állapota, illetve a külső körülmények. Az edzettségen belül foglalnak helyet a funkcionális képességek, vagyis a mobilitás, stabilitás. Mobilitás alatt az izom rugalmasságát, az ízületi mozgástartomány és egy testrész mozgásszabadságának kombinációját értjük, míg a stabilitás során a mozdulatok kontrollja és a helyes testtartás megőrzése a célunk.

Ennek a kettőnek egyensúlyban kell lennie, akkor tudjuk optimálisan növelni a teljesítményt, illetve a fennálló rizikótényezőket- például a túlterhelésből adódó sérüléseket – kiküszöbölni.

A stabilizáló izmok közel helyezkednek el a mozgatott ízülethez, így biztosítva az ízületet, hogy csak olyan mozgásokat végezzen és akkora mozgástartományban, amely számára optimális. Ha ezek az izmok nem elég erősek, akkor az ízület instabillá válhat. Ebben az esetben a körülötte lévő izmok veszik át a stabilitás szerepét, amely következtében túlterhelés léphet fel, növelve a sérülések kockázatát. Amikor a teljesítőképességről van szó, akkor fontos megemlítenünk a mozgáshatékonyságot is. Minél kevesebb energiaráfordítást igényel egy mozgás, annál hatékonyabb. Ennek alapja pedig az egyensúlyban lévő mobilitás és stabilitás aránya. Ha ez nincs meg, energia elszivárgás lép fel, például: ha nem elég erősek törzsizmaink, több energiát kell fordítanunk annak stabilizálására, vagy ha csípőnk nem elég mobil, több energia kell a lábak mozgatására. Így mondhatjuk, hogy egy sportolónak egyaránt kell erősnek és lazának is lennie.

Összefoglalva, az erős „core” izomzat hozzájárul a teljesítmény fokozásához, bármely ciklikus mozgás, például futás, kerékpár, úszás kiinduló alapja. Ezeknél a mozgásformáknál ugyanis nagy szerepe van a mozgáshatékonyságnak, valamint a testtartásnak.  A „core” izmok erősítésére a legjobb eszköz a Pure2Improve erősítő kerék. Amellett, hogy erősíti ezeket az izmokat, destabilizálja a mozgást is, így nehezítve a gyakorlatok elvégzését. Ennek köszönhetően erősíti a váll, törzs, a csípő, és a hát izmait.

Gyakorlatok:

Kezdőknek: helyezkedj fekvőtámasz pozícióba úgy, hogy az egyik kezedben az erősítő kerék legyen. Másik kezed a padlón legyen. Gurítsd oda-vissza a kereket. Hogyha ezt túl könnyűnek találod, variáld a gyakorlatot úgy, hogy az egyik lábadat felemeled közben, és megtartod.


Haladó: mindkét kezedben legyen egy kerék, majd végezz oldalra közelítő-távolító mozdulatokat.


Profi: az egyik kezedben legyen a kerék, végezz oldalra közelítő-távolító mozdulatokat úgy, hogy váltogatva emeld fel a lábaidat, és tartsd is meg.


Maximalizálni szeretnéd a sportteljesítményed, vagy egyszerűen csak erősíteni szeretnél?

Itt az ideje, hogy formába hozd magad.

Vásárolj Pure2Improve erősítő kereket webshopunkban, vagy gyere be márkaboltunkba, ahol közelebbről is megnézheted!

2018-04-03 10:42

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Google PageRank