Keresés

Bankkártyás fizetés

100% kényelem.
Webáruházunkba a CIB Bank biztonságos bankkártyás fizetése került beépítésre.

GYORS KERESÉS

Thera-Band
erősítő gumiszalag
dinamikus ülőpárna
fitness labda
gimnasztikai labda
vízi eszköz
pilates
tornaszőnyeg
gyógytorna eszközök
SMR henger
Trigger Point
BioTechUSA
gumikötél
Equa kulacs
66fit
Masszírozó eszközök
Kineziológiai tape
golfkönyök
teniszkönyök
kineziológiai tapasz
Masszázs henger
Erősítő gumikötél
CLX Consecutive Loops
TheraBand
Biofreeze
TheraPearl
Vérnyomásmérő
drRiedl
Kigelia Africana
Vércukor
CLX
Polar

Felhőtlen edzés, latexmentesen!


Ismerős az az érzés, amikor egy gumiszalagos edzés után viszkető kiütés és bőrpír jelenik meg a bőrödön?

Veled is előfordult már, hogy gumikesztyű használata vagy egy gumis derekú nadrág felvétele után viszkető érzést éreztél és nem tudtad megmagyarázni, hogy mi lehet az oka?

Hidd el nem csak te tapasztaltad már ezt a kellemetlen érzést!

Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez egy kellemetlen allergiás reakció, ez a latexallergia vagy más néven „gumi allergia”.

Mi is az a latex allergia?

A latex allergia nem más, mint a természetes gumi anyagokra adott allergiás reakció. A latex allergia bármely életkorban kialakulhat és leggyakrabban a latex bőrrel való érintkezése után érezheted a kellemetlen tüneteket. A latexallergia leggyakrabban bőrreakciót okoz, vagyis a bőr kipirosodik azokon a részeken, ahol a gumival érintkezik. A latex felhasználási köre igen széles, így a tünetek egészen váratlanul is jelentkezhetnek. Minél többet hordasz vagy használsz latexet tartalmazó ruhát vagy eszközöket, annál valószínűbb, hogy kialakul nálad ez a fajta túlérzékenység.

Érdekesség, hogy latex allergia esetén figyelembe kell venned a keresztallergia lehetőségét is. Hiszen van néhány olyan zöldség és gyümölcs (pl. banán, dió, kiwi, zeller stb.) mely ugyan úgy, mintha gumival érintkezne a bőröd, latex allergiát képes kiváltani. Ennek oka, hogy a latexben és a különböző zöldségekben és gyümölcsökben ugyan olyan típusú fehérje van.

Éppen ezért, a latex allergiát nagyon nehéz beazonosítani, hiszen gondolj csak bele, mennyi minden tartalmaz latexet a környezetben. Kezdve a gumikesztyűtől a radíron, a papucson, az esőkabáton, a lufin, vagy épp a zöldségeken és gyümölcsökön át egészen az edzéshez használt gumiszalagokig.

Milyen tünetei vannak a latex allergiának?

Az alábbi tünetek azt mutatják, hogy az immunrendszered érzékeny a latexre:

  • vörösség, viszketés, bőrpír és duzzanat a latex termékkel érintkezve;
  • könnyezés, égetés és viszketés a szemekben,
  • orrdugulás, viszketés orrban, tüsszögés;
  • torokkaparás

A latex allergiát csak úgy tudod megelőzni, ha kerülöd a latexet tartalmazó eszközöket és az abból készült ruhák viselését. Ezzel tudod elkerülni, hogy az adott bőrfelületet az anyag feleslegesen irritálja.

Miért kell odafigyelned az edzéseid során a latex allergiára?

A gumi tartalmú termékekre adott allergiás reakció sajnos a sportolók körében is gyakori jelenség, hiszen ott kifejezetten sok eszköz van, mely latexet tartalmaz.

Mint, ahogy azt már említettük gumit számos eszköz tartalmaz, többek között az edzőcipő, a gimnasztikai labda, a medicinlabda, a pilates labda, néhány masszírozó henger, a gumikötél, a gumiszalag hurok vagy épp a gumiszalag.

Ahogy te is láthatod, számos eszköz létezik, melyben van latex, de ez ne tántorítson el attól, hogy sportolj, hiszen már van megoldás erre a problémára is!

A TheraBand elhozta hazánkba is a 150 cm-es latexmentes gumiszalag szettjeit, aminek köszönhetően már nem akadály az edzés!

Ráadásul a gumiszalagokat kezdő és haladó csomagokban találod meg, így edzettségi szintednek megfelelő szettet tudsz választani.

A kezdő csomagban 3 db (sárga, piros, zöld), míg a haladó szettben 2 db (kék, fekete) latexmentes TheraBand gumiszalagot találsz.  

Miért jó az, hogy több szalag is van a csomagban?

A használat során folyamatosan fejlődik izomzatod, aminek köszönhetően egy idő után már nem fog megfelelő ellenállást adni a használt szalag. Ekkor van lehetőséged arra, hogy lecseréld a korábbi szalagot egy eggyel erősebb változatra, így nagyobb ellenállással tudsz tovább dolgozni. A csomag segít neked abban, hogy ne kelljen minden egyes váltásnál az üzletbe szaladgálnod egy újabb termékért, hanem csak a dobozból kell elővenni az következő erősségű eszközt.

A latexmentes szalagok használatával pedig végleg búcsút mondhatsz a kiütéseknek, a bőrpírnek és a viszketéseknek edzés közben.

Kell ettől több?

Ha te is ki szeretnéd próbálni a latexmentes gumiszalag szettünket, akkor látogass el webshopunkban!

2019-02-19 9:53

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Google PageRank