Keresés

Bankkártyás fizetés

100% kényelem.
Webáruházunkba a CIB Bank biztonságos bankkártyás fizetése került beépítésre.

GYORS KERESÉS

Thera-Band
erősítő gumiszalag
dinamikus ülőpárna
fitness labda
gimnasztikai labda
vízi eszköz
pilates
tornaszőnyeg
gyógytorna eszközök
SMR henger
Trigger Point
BioTechUSA
gumikötél
Equa kulacs
66fit
Masszírozó eszközök
Kineziológiai tape
golfkönyök
teniszkönyök
kineziológiai tapasz
Masszázs henger
Erősítő gumikötél
CLX Consecutive Loops
TheraBand
Biofreeze
TheraPearl
Vérnyomásmérő
drRiedl
Kigelia Africana
Vércukor
CLX
Polar

A befagyott váll


A befagyott váll problémája sok embert érint és nap, mint nap megnehezíti életüket. Az orvosok szerint számos ok állhat a befagyott váll kialakulásának hátterében. Nagyon fontos, hogy időben elkezdjük a mozgásszervi terápiát és ezzel megelőzzük a további súlyos problémák kialakulását.

PHS (Painful Shoulder Syndrome)

Mikor is beszélhetünk pontosan a befagyott váll szindrómáról? Orvosi értelemben befagyott vállról akkor beszélhetünk, ha a váll környékén a szalagok és izmok megrövidülnek, a vállízület pedig lemerevedik és a vállízület mozgástartománya szűkül, szélsőséges esetben mozgásképtelenné válik.

Okok

Fontos megjegyezni, hogy a befagyott váll szindróma kialakulása külső behatások (sérülés, baleset, stb.) nélkül alakul ki. Az orvosok nem találtak még egyértelmű okot a kialakulásra. Számos olyan ok van, mely növeli a befagyott váll szindróma kialakulásának esélyét, ilyenek lehetnek a különböző hormonzavarok vagy inzulin problémák is.

Megoldások

A befagyott váll szindróma esetén a legfontosabb, hogy a megfelelő időben megkezdjük a célzott mozgásterápiát. Ez azért is különösen fontos, mert így megelőzhető a gyulladás a vállízületben. Sokan nem is gondolnák, milyen fontos szerepe van a vállízületnek. Krónikus váll fájdalom esetében testünk automatikusan elkezdi az ellenkező oldali vállízületet jobban terhelni, de súlyos befagyott váll szindróma esetén testünk kompenzálása kihathat a hát és nyak környékére is, újabb súlyos fájdalmakat okozva ezzel.

A TheraBand vállmobilizáló csiga egy speciálisan befagyott váll szindrómára fejlesztett rehabilitációs eszköz, melynek segítségével a mozgásterápia során hatékonyan lehet kezelni a problémás vállízületet. A TheraBand vállmobilizáló csiga kötélen különböző színek jelzik a javulás mértékét, sárgától az ezüst jelölésig (sárga legkisebb mozgás- ezüst legnagyobb mozgástartomány), ahogy már a TheraBand színkódolásától megszokhattuk. Így pontosan mérhető a javulás mértéke.


A kötél hossza állítható, így egyénre szabható és sokoldalú gyakorlatot tudunk vele végezni.

A TheraBand termékek megbízhatóságát az is bizonyítja, hogy a rehabilitációs szakemberek több mint 30 éve építik be a rehabilitációs folyamatokba és használják világszerte.

Ismerje meg a TheraBand vállmobilizáló csigát!

Megfelelő és rendszeres gyógytorna alkalmazása esetén a befagyott váll szindróma, akár már 3 hónap után fájdalommentesen megszüntethető, ehhez azonban rendszeres (legalább heti 2-3 alkalommal) gyógytorna szükséges. A teljes gyógyulás után is fontos, hogy állandó mozgást építsünk be életmódunkba. Általánosságban elmondható, hogy szakszerű gyógytornával a befagyott váll szindróma kezelhető és csak nagyon ritkán van szükség műtétre. 

2017-10-26 9:34

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz


Google PageRank